Sådan bestiller du en tilpasset batteripakke

Sådan Bestiller Du En Tilpasset Batteripakke

Batteriløsninger bliver hurtigt afgørende for driften af applikationer, på tværs af forskellige brancher. Med kompleksiteten og mangfoldigheden af batterier, der er tilgængelige på markedet i dag, anbefales det at søge vejledning fra en erfaren batterispecialist, når du skal planlægge og vælge den optimale batteriløsning. I denne artikel vil vi dykke ned i, hvad applikationsproducenter (OEM) skal forstå, når de vælger en batteripartner og bestiller en skræddersyet batteripakke.

En tilpasset batteripakke vs. en standardbatteripakke

Nogle gange kan en standardbatteripakke bruges, men ofte har applikationen krav (fysiske dimensioner, driftstemperatur, sikkerhedsstandarder, levetids cyklus osv.), der ikke kan opfyldes med et eksisterende batteri, og derfor kræves et tilpasset batteri for at undgå uønskede kompromiser.

En korrekt designet unik batteriløsning tager højde for batteriets samlede levetid og de samlede ejeromkostninger (TCO). Designprocessen er gennemsigtig og fleksibel, og vigtigst af alt sikrer den sikkerheden ved brug i hele batteriets levetid.

Denne artikel omhandler, hvad du bør vide, når du bestiller et tilpasset batteri, og beskriver de involverede trin, vigtige overvejelser og fordelene ved at samarbejde med en professionel batteri leverandør.

Trin-for-trin guide til bestilling af dit kundespecifikke batteri

Trin 1: Definer dine krav

Det første trin i udviklingen af et brugerdefineret batteri er at definere dine specifikke krav. Dette indebærer at forstå enhedens eller applikationens operationelle kontekst og detaljere dine behov. Overvej følgende:

 1. Enhedsspecifikationer: Hvad skal batteriet bruges til? Hvad er dens kritiske funktioner? Hvad er dens forventede levetid?
 2. Driftsmiljø: Hvor og under hvilke betingelser fungerer enheden? Hvad er kravene til stik og grænseflade? Hvad er opladningskonceptet?
 3. Overholdelse af lovgivningen: Er der behov for specifikke standarder eller certificeringer?

Trin 2: Tidligt engagement med din batterileverandør

Når du har en klar forståelse af dine behov, er det næste skridt at gå i dialog med din batterileverandør – og gerne tidligt i designprocessen. Tidligt engagement sikrer rettidig levering, og at din batteriløsning integreres problemfrit i din enhed uden at gå på kompromis med design eller ydeevne.

 1. Konsultation: Diskuter dine specifikationer med din leverandørs batterieksperter for at udforske forskellige batterikemier og konfigurationer.
 2. Samarbejdsdesign: Samarbejd tæt sammen med din leverandørs ingeniører for at skræddersy en batteriløsning, der opfylder dine specifikke krav.

Trin 3: Brugerdefineret batteridesign og -udvikling

En erfaren batteriproducent vil designe og udvikle en batteriløsning baseret på specifikationerne og nøje overveje hver detalje for at give sikkerhed, holdbarhed, optimal vægt og den ønskede form.

 1. Batteritype og kemi: Leverandøren vil foreslå den bedst egnede batteritype baseret på din enheds energiforbrug og driftskrav. Da batteriteknologier udvikler sig løbende, er det bedst at stole på din leverandørs ekspertise og anbefalinger.
 2. Sourcing og Tooling: Disse trin kan tage noget tid og påvirke batteriets leveringstid. Derfor bør indkøb og Tooling planlægges tidligt i processen og med omhu.
 3. Planlægning: Det er vigtigt, at planlægningen udføres sammen med leverandøren under hensyntagen til applikationens tidsplan og den tid, der er nødvendig for at designe, teste, certificere, producere og transportere.

Trin 4: Validering og test

Hvis batteriløsningen mislykkes, kan applikationen ikke bruges. Derfor skal man sikre, at batteriløsningen passer til sit formål i alle brugstilfælde og omstændigheder. Vælg en partner, der kan udføre alle de nødvendige prototyper og test.

 • Prototyping: Ofte er der brug for en prototype for at teste, at det planlagte design opfylder alle kravene.
 • Test i henhold til standarder: Find ud af, hvilke standarder dit batteri skal testes efter.
 • Factory Acceptance Testing (FAT): FAT involverer en række tests og inspektioner for at sikre, at batteriet opfylder de specificerede krav, designkriterier og funktionalitet.

Trin 5: Certificering og ”Compliance”

Din batterileverandør kan hjælpe med at definere og opnå de nødvendige certificeringer og sikre, at dit batteri overholder lokale og internationale regler. Bemærk, at certificeringer er markedsspecifikke: CE i Europa, UL i USA osv.

 • Egenskabs certificeringer: Forskellige IEC- og UL-certifikater vedrørende kapacitet, opladnings- / afladningseffektivitet, livscyklus og pålidelighed under elektrisk og mekanisk belastning osv.
 • Sikkerhedscertificeringer: Brandsikkerhed, sikkerhed under misbrug, elektrisk, mekanisk og miljømæssig belastning for at sikre sikkerhed osv.
 • Transportcertificeringer: UN 38.3 for transport af lithium- og lithium-ion-batterier, IATA for lufttransport, ADR for vejtransport osv.

Trin 6: Produktion og levering

Sørg for at vælge en batterileverandør, der kan producere batterier inden for den ønskede tidsplan og volumen og professionelt styre logistikken.

 • Certificerede produktionsanlæg: Sørg for, at produktionsanlæg har alle de krævede ISO-certificeringer, hvilket sikrer den ønskede kvalitet, arbejdsmiljø og miljøstyringssystemer.
 • Teknisk kompetence: Vælg en batterileverandør, der bruger moderne teknologier, såsom lasersvejsning, ultralydssvejsning og modstandssvejsning, til at producere batterier af høj kvalitet.
 • Global logistik: Vælg certificeret logistik med effektive distributionskanaler, der opfylder dine leveringstider og globale behov.

Trin 7: Support efter levering

Evaluer det niveau af support, du har brug for efter levering, og vælg en partner, der kan yde det. Din leverandør kan vejlede dig om sikker brug af batterier i forskellige situationer.

 • Livstidssupport: Aftal med din leverandør et passende serviceniveau for teknisk support, der dækker vedligeholdelse, opgraderinger og fejlfinding.

Trin 8: Second life og genbrug

Når industribatterier når slutningen af deres levetid, skal de genbruges i henhold til lokal lovgivning. Producenten af et batteri eller et produkt, der indeholder et batteri, har producentens ansvar for at tage sig af genbrugen.

 • Registrerede producenter: Sørg for, at du kun køber batterier fra registrerede producenter.
 • Bæredygtighed: Vurder dit produkts miljøpåvirkning, og sørg for, at batteriet overholder lokal lovgivning.
 • EU’s batteriforordning: EU’s batteriforordning kræver, at virksomheden, der importerer batteriet til et EU-land (selv fra et andet EU-land), opfylder sine krav. Derfor kan det være en bedre mulighed at vælge en pålidelig lokal batterileverandør end at importere batterier selv.

Trin 9: Sikring af fremtidssikrede batteriløsninger

Et ofte overset, men kritisk aspekt ved bestilling af et brugerdefineret batteri er at sikre, at løsningen er fremtidssikret. Det betyder, at du skal vælge en leverandør, der er i stand til at levere konsistente, pålidelige batteriløsninger i løbet af produktets forventede levetid, selv når markedsforholdene og teknologierne udvikler sig.

 • Pålidelig celleforsyning: Sørg for, at din leverandør har kontinuerlig adgang til de nødvendige celletyper, selv når teknologierne udvikler sig.
 • Vedvarende produktlevedygtighed: Ved at sikre, at din batteriløsning kan tilpasse sig fremtidige teknologiske ændringer, opretholder du dit produkts levedygtighed og konkurrenceevne.
 • Overholdelse og ydeevne: Fremtidssikrede batteriløsninger hjælper med at opretholde overholdelse af nye regler og standarder, hvilket sikrer, at dit produkt fortsat opfylder markedets krav uden at gå på kompromis med ydeevnen.

 Hvorfor vælge Celltech til dine brugerdefinerede batteribehov?

Vores store netværk af leverandører og egenproduktion sikrer den optimale løsning til din applikation.

Kvalitetsstyringssystemer: Vores produktionsanlæg er certificeret i henhold til ISO9001, ISO45001, ISO 13485 og ISO14001.

Certificeret bæredygtighed: For at demonstrere vores dedikation til bæredygtighed har vi EcoVadis-certifikater til vores fabrikker i Finland og Tyskland.

Omfattende test: Vi overstiger standardtestkravene for at sikre maksimal ydeevne.

Supply Chain Management: Vi lægger vægt på en stærk forsyningskæde for at sikre stabil kvalitet og rettidig levering og prioriterer producenter, der bruger miljømæssigt bæredygtige materialer. Vi har pålidelige, reviderede celle- og komponentleverandører med lange partnerskaber.

Fremtidssikrede løsninger: Vores tilgang til fremtidssikring involverer agil produktudvikling og opretholdelse af stærke, langsigtede relationer med pålidelige celleleverandører for at sikre celletilgængelighed, selv når teknologier udvikler sig.

Ekspertise inden for batteridesign: Vores team designer komplekse løsninger, herunder avancerede batteristyringssystemer (BMS), der er skræddersyet til de specifikke behov i hver applikation.

Kontinuerlig innovation: Vores engagement i at udforske nye batteri kemier og teknologier driver os fremad.

Skalerbarhed: Vi har skalerbare produktionsanlæg i Finland, Tyskland, Bulgarien, Storbritannien og Kina.

Ekspertise: Vi er eksperter i batteriproduktion, fra masseproduktion af medicinske batteripakker til specialiserede vejrbestandige batterier.

Moderne teknologier: Vi bruger forskellige avancerede teknologier i vores produktionsanlæg, såsom laser, modstand og ultralydssvejsning samt trådbinding. Desuden bruger vi en 100% computerstyret slutkontrol for at garantere ensartet og høj kvalitet.

Lokal support: Celltech opererer i Tyskland, Sverige, Norge, Danmark, Finland, Bulgarien, Kina, Hong Kong og Storbritannien og yder lokal support i hele batteriets livscyklus.

Celltech Lifecycle Approach: Hos Celltech overvejer vi altid hele livscyklussen for vores batteriløsninger, fra design til genbrug. Celltech Lifecycle er vores operationelle model.

Bestilling af et skræddersyet batteri fra Celltech er en strategisk beslutning, der ikke kun lover en skræddersyet løsning, men også et partnerskab med en førende virksomhed inden for batteriteknologi. Ved at følge de skitserede trin – fra definition af dine krav til support efter levering – kan du sikre, at dit brugerdefinerede batteri forbedrer enhedens ydeevne og pålidelighed. Med Celltech får du mere end bare en batterileverandør; Du får en dedikeret partner til at drive dine teknologiske innovationer.

Kontakt os for mere information eller for at starte dit brugerdefinerede batteriprojekt!