En fabrik åbnet til fremstilling af industrielle batterisystemer

Ribbon Cut

Celltech Solutions Oy booster den industriel elektrificering ved hjælp af robuste og slidstærke batterisystemer. Fabrikken blev åbnet tirsdag den 4. oktober 2022. Serieproduktion starter i begyndelsen af ​​2023.

Industriel elektrificering er en væsentlig del af den grønne omstilling, og Tampere er et fremragende placering for dens udvikling. Siden 2014 har Celltech Solutions Oy forberedt sig på at åbne en batterisystemfabrik ved at rekruttere eksperter, sikre forsyningskæder og designe batterisystemer til behovene i specielle industrikøretøjer.

“Timingen skal være rigtig, og nu er det rigtige tidspunkt at starte produktionen på. Det er en fantastisk dag! I dag træder vi ind i fremtiden med Celltech, Addtech, Finland, og måske i lille grad endda hele verden”, sagde Niklas Stenberg, CEO og President for Addtech AB i sin åbningstale.

”Det er ikke tilfældigt, at vi åbner en fabrik i Tampere. Der er globale kunder her, et godt partnernetværk og takket være et teknisk universitet af høj klasse, findes dygtig arbejdsstyrke og andre samarbejdsmuligheder lokalt.”

Celltech Solutions Oy’s batterisystemer vil ses f.eks. inden for mine-, havne-, skovmaskine- og robotindustrien. En af de første kunder er entreprenørmaskine producenten Dynapac AB, hvis elektrificerede asfaltfræsere vil bruge batterisystemer leveret af Celltech Solutions.

“Batterier har aldrig spillet så stor en rolle i samfundet, som de gør i dag, af den simple grund, at batterier er en vigtig del af overgangen til ren energi”, sagde Finlands økonomiminister Mika Lintilä i sin åbningstale.

”Det kan ses, at næsten alt, hvad der kan, bliver elektrificeret. Det kræver mange batterier, og det er dejligt at se, at Celltech Solutions investerer for at kunne imødekomme dette voksende behov,” fortsætter han.

“Vedvarende energi til en overkommelig pris og hurtigt udviklende batteriteknologi vil markant ændre den måde, vi producerer og lagrer energi på i de næste tredive år”, sagde viceborgmester i Tampere Matti Helimo i sin tale.

“I øjeblikket produceres mere end 75% af verdens energi med fossile brændstoffer eller atomkraft. Ifølge skøn vil produktionen af vedvarende energi i midten af tyverne være omkostningskonkurrencedygtig, og i 2050 vil den have fortrængt fossile brændstoffer inden for industri, logistik og energiproduktion. Krigen i Ukraine og dens konsekvenser for energisektoren og erhvervslivet i Europa må ikke stoppe os på vej mod disse globale mål.”, fortsætter han.

Celltech har længe været Finlands førende virksomhed med fokus på specielle batterisystemer og sammen med sine søsterselskaber en af de største aktører inden for sit felt i Europa. Den nye Tampere-fabrik er en del af Celltechs vækstplan.

“Gennem løbende rekruttering vil vi beskæftige mere end 50 personer på Tampere-fabrikken i år og næste år”, siger Kim Nikitin, CEO for Celltech Solutions Oy.

Pic1

Pic2